skip to Main Content

Toelichting op naam en logo van Stipwerk Advies

Stipwerk Advies is het adviesbureau waar Piet la Roi vanaf 2014 voornamelijk in de regio Zwolle en Overijssel met veel plezier aan heeft gewerkt.

De naam Stipwerk verwijst naar de volkskunst van Staphorst, waarbij door toepassing van stempels, gemaakt van kurk en spijkers of spelden, diverse kleuren worden bedrukt op -vanouds- klederdracht en -tegenwoordig- ook op andere voorwerpen. Door de toegepaste kleuren ontstaat een extra dimensie en betekenis.

In het logo van Stipwerk Advies zijn verschillende kleuren verwerkt. Kleuren hebben iets verfrissends en geven bijvoorbeeld de mogelijkheid tot ordening. Kleuren kunnen typeren of geven eigenschappen aan.

De ene kleur is anders dan de andere, en geen van de kleuren is fout. Zoals kleuren zijn, zo kunnen mensen zijn: divers en ook uniek, alleen en samen met anderen. Een compositie van kleuren vormt een geheel. Dat is mijn overtuiging in de samenwerking van mensen: door samenwerken vormt zich een geheel met meerwaarde. Het gebruik van kleuren verwijst eveneens naar de verscheidenheid van activiteiten.

Daarnaast is de Deming Circle in het logo verwerkt. Dit past in mijn streven naar het stap voor stap verbeteren van kwaliteit.

Back To Top